5.10.2021

BLOGI: Mitkä asiat saavat sinut hymyilemään?

Lukiolaisten hyvinvointi puhuttaa. Me halusimme ymmärtää paremmin, miksi se puhuttaa ja mitä sen eteen voisimme yhdessä tehdä.

Lukiolaisten hyvinvointi puhuttaa. Me halusimme ymmärtää paremmin, miksi se puhuttaa ja mitä sen eteen voisimme yhdessä tehdä. Aihetta teoille on: 64 % teettämäämme kyselyyn vastanneista opiskelijoista haluaisi voida paremmin koulussa.

Tutkimuksessa lukiolaisille yksi esitetyistä kysymyksistä oli “Mitkä asiat saavat sinut hymyilemään?”. Se on hyvä kysymys ihan kaikille meille omien arjen haasteiden keskellä puurtaville. Hymy on merkki hyvinvoinnista. Hymyilitkö sinä tänään töissä? Mikä sai sinut hymyilemään?

Opiskelijoiden vastauksissa ylivoimaisesti suurin hymyn lähde oli kaverit. Se ei ole yllätys. Yllättävää kyselyn tuloksissa oli sen sijaan se, kuinka paljon opiskelijat odottivat päättäjiltä tekoja.

49 % opiskelijoista koki, että yhteiskunnallinen keskustelu aiheuttaa paljon paineita koulussa pärjäämiseen. Kommenteista nousi esiin, että ylioppilaskirjoituksissa pärjääminen ja jatko-opiskelupaikan varmistaminen stressaavat. 61 % vastaajista toivoikin, että päättäjät tarttuisivat päättäväisemmin opiskelijoiden hyvinvoinnin parantamiseen.

Eli mitä me voisimme yhdessä tehdä asian eteen? Autetaan päättäjiä olemaan päättäväisempiä. Ideoidaan konkreettisia keinoja, jotka auttaisivat opiskelijoita voimaan paremmin ja kerätään ne yhteen. Me toimitamme ne opetusministerille ja lukioiden rehtoreille. Tule mukaan ja jätä oma ilonpalautusideasi!

Jukka Meklin

Studeo Oy