Kysymykset ja vastaukset

Heräsikö sinulla kysymys Ilonpalautuksesta? Katso vastaukset yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin.

Kuka ilonpalautusidean voi jättää?

Idean voi jättää kuka tahansa iästä, paikkakunnasta, koulutusalasta tai työtaustasta riippumatta. Idean jättämiseen et tarvitse muuta kuin tietokoneen, verkkoyhteyden sekä idean siitä, miten opiskelijoiden hyvinvointia voisi parantaa.

 

Miten idean voi jättää?

Ilonpalautusidean voit jättää menemällä Lähetä ilonpalautusidea -sivulle. Kirjoita tämän jälkeen ideasi lomakkeen tekstikenttään ja kerro nimesi tai nimimerkkisi. Osallistuessasi sinun tulee antaa myös sähköpostisi, jota ei julkaista tai käytetä markkinointiin. Kun olet hyväksynyt sivuston ehdot, voit lähettää ideasi. Idea tarkistetaan, jonka jälkeen se julkaistaan.

 

Mihin idean pitää liittyä?

Idea voi olla mitä tahansa, millä voitaisiin tavalla tai toisella edistää Suomen lukio-opiskelijoiden hyvinvointia. Riippuen siitä, kuinka iso ideasi on, sen toteuttajaksi voi valita joko opiskelijat, opettajat, rehtorit, muu koulun henkilökunta, vanhemmat tai ylemmän tason päättäjät.

 

Mitä ideaan voi kirjoittaa?

Ideaan voi kirjoittaa mitä tahansa, kunhan se on hyvän maun mukainen eikä loukkaa kenenkään henkilön yksityisyyttä. Muista siis hyvät tavat ja muiden kunnioittaminen, kun kirjoitat ideaasi. Ilonpalautuksella haluamme edistää positiivista kouluarkea, minkä vuoksi tarkistamme kaikki kiitokset. Epäasialliset tai muutoin sääntöjä rikkovat ideat poistetaan.

 

Voiko kilpailuun osallistua muualla kuin ilonpalautus.fi-sivulla?

Jos haluat osallistua idealla kilpailuun, ideaa ei voi jättää muualla kuin ilonpalautus.fi-sivustolla. Näin pystymme valvomaan, että kakki ideat tulevat löydetyiksi ja että ne noudattavat annettuja ehtoja. Ilonpalautusideoita saa toki jättää meille myös sosiaalisessa mediassa tai sähköpostitse, mutta tällöin niitä ei lasketa kilpailuun osallistumiseksi.

 

Miksi ideoita kerätään?

Ilonpalautuskampanjaa innoitti Studeon toteuttama tutkimus lukiolaisten hyvinvoinnin tilasta. Opiskelijoiden hyvinvointi on meille sydämenasia – kampanjalla haluamme osoittaa tukemme ja olla luomassa parempaa kouluarkea Suomessa.

 

Mikä on Studeo?

Studeo on kotimainen sähköisten oppimateriaalien kustantaja, joka tarjoaa oppimateriaaleja alakouluun, yläkouluun ja lukioon. Studeo haluaa myös olla aktiivisesti mukana kouluun liittyvässä keskustelussa ja luomassa mahdollisuuksia paremmalle oppimiselle. Lue lisää Studeosta.